Wat zijn BCAA’s?

Branched chain amino acids, oftewel BCAA’s zijn 3 van de 8 essentiële aminozuren die je lichaam nodig heeft voor het herstellen van je spieren en andere verschillende doeleinden. De drie essentiële aminozuren waar het over gaat zijn:

– Valine
– Leucine
– Isoleucine

Aminozuren zijn onder te verdelen in essentiële aminozuren en niet-essentiële aminozuren. Je lichaam is in staat om de niet-essentiële aminozuren zelf aan te maken, dit geldt dus niet voor de essentiële aminozuren. Deze zul je zelf moeten binnenkrijgen doormiddel van je voeding of supplementen.

BCAA’s zijn belangrijk voor je lichaam, zo spelen ze een belangrijke rol bij de eiwitsynthese. De aminozuren zorgen er voor dat je spieren sneller herstellen na een intensieve training. Verder kunnen ze er voor zorgen dat je minder spierpijn hebt tijdens of na de training. Hiervoor is het wel belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Naast de hierboven genoemde voordelen zorgen de BCAA’s ook voor een positief effect op de vetverbranding en gaan ze spierafbraak tegen. We kunnen dus concluderen dat de aminozuren veel processen voor je lichaam in positieve zin ondersteunen.

Het is niet altijd nodig om je BCAA’s apart in te nemen in de vorm van een supplement. Dit hangt erg af van je dagelijks voedingspatroon. Bij Loyalprotein zitten de BCAA’s al in de vegan shakes, dit betekend dus dat je een volwaardige proteïne blend met de essentiële aminozuren krijgt.

Klik hier om onze proteïne shake te bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *