Zo krijg je minder last van stress

Iedereen heeft wel eens last van een stressvolle dag, dit kan verschillende oorzaken hebben. Soms heb je gewoon een te drukke agenda of wilt iets niet helemaal lukken. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je stressniveau enigszins te verlagen.

  1. Glaasje minder

Eigenlijk is het natuurlijk het beste om helemaal te stoppen met alcohol, om je stressniveau te verlagen kan het helpen om een glaasje minder te drinken. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je minder goed uitrust tijdens je slaap, dit heeft weer een negatief gevolg voor je stressniveau.

2. Nachtrust

Het is erg belangrijk om goed te slapen, ga op tijd naar je bed en sta op tijd op. Een goede nachtrust helpt je stressniveau te verlagen. Probeer jezelf een routine aan te leren, door op wisselende tijden naar bed te gaan raakt je lichaam uit balans.

3. Neem minder hooi op je vork

Probeer af en toe een dag vrij te plannen om tot rust te komen, overvolle agenda’s zorgen voor enorm veel stress. Veel dingen kun je ook uitbesteden of op een later moment doen. Stel prioriteiten aan je taken, dit helpt enorm!

4. Sporten

Start met sporten, bewegen helpt je lichaam gezond te houden. Vaak voel je je veel beter na een goede workout, dit helpt je stressniveau dus zeker te verlagen. Heb je geen zin om te sporten? MAAK ZIN!
Combineer sporten met een gezond voedingspatroon, dit helpt je lichaam te herstellen na een zware inspanning. De Vegan Shake van Loyalprotein kan je hier enorm bij helpen door alle voordelen die deze shake met zich meebrengt.

5. Mediteren

Begin met mediteren! Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar mediteren kan er voor zorgen dat je meer rust hebt in je dagelijks leven. Start met korte sessies en probeer uiteindelijk tussen de 5 – 30 minuten te mediteren op een dag. Iedereen mediteert op zijn eigen manier, ten slotte gaat het er om dat je tijdens deze sessie tot rust komt. Op YouTube kan je genoeg filmpjes vinden voor inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *